Gardsnamnet er i Olav Engelbrektsons jordebok skrive som «Suinswick», 1643 «Suinduig», og i 1723 «Svinvig». Før i tida sa dei svennvika med trong e eller svønnvika.

Hans Hyldbakk, Bygdebok for Surnadal, bind 1.

 
 

Svinvik Gard, tidlig 1900-tallet.

«DET GAMLE SVINVIK-FOLKET»

Helt siden Peder Svinvik drev gården på midten av 1600-tallet, med en buskap bestående av én hest, 6 kyr, 4 ungnaut, 11 sauer og 10 geiter, har Svinvik Gard vært en familiebedrift. Her har forgjengerne våre jobbet og levd livene sine tett på naturen i generasjoner.

Halvor Erikson (f. 1834) fortalte om «det gamle Svinvik-folket». Dei var svært strevsame og nøysame. Steinutgarden oppafor Naustbakken var det dei som mura og steina opp. Når dei var i Botnen på markaslått på seinsommaren, gjekk dei ned og sette sildgarn og kom oppatt morgonen etter med sild og fisk.

 
DSCF0523-web.jpg

TRADISJON FOR Å TENKE NYTT

Korn ble raskt byttet ut med potet på 1700-tallet, og familien har drevet båtbygging og tømmerdrift etter som tidene har endret seg. Tores far, Sven Olav, byttet ut bås- med lausdrift allerede i 1987. Rett ved gården finner du den blomstrende naturhagen Svinviks arboret som ble bygget opp av gammelonkel Halvor på 1940-tallet.

Da vi tok over slektsgården i 2015, var det vår tur til å stå ved et veiskille. Skulle vi fortsette med melkeproduksjon, eller satse på drømmen om å skape en restaurant? Vi valgte det siste.

 
DSCF0571-web.jpg

Fjøsrestauranten midt i naturen

Med utgangspunkt i gårdens mange hundre år gamle historie, og Kristinas erfaring som kokk og matformidler, har vi bygget drømmen vår. Fjøset er restaurert til å bli en topp moderne restaurant, samtidig som hver eneste tønne og tømmerstokk forteller sin historie fra tider hvor griser, kyr og hester holdt til her.

Vi er stolte av fjøsrestauranten vi har skapt her i hjertet av Trollheimen. Med råvarer som er fisket, ystet og plukket i naturen vi er omgitt av, tror vi nesten ikke det er mulig å komme nærmere smaken av fjell og fjord. Velkommen til oss!

 
 
Takk for ein fantastisk opplevelse! Mange gode smakar, fint tilberedt og servert, av eit triveleg vertskap. Anbefaler verkeleg alle å ta turen hit!
— Bodil Nes
 
 
 
_DSF9856-web.jpg

Kristina Svinvik

Kokk og Vert

Kristina har lang erfaring som kokk, og har blant annet jobbet tre år på Vianvang med Arne Brimi som mentor. Hun elsker å lage tradisjonell mat med nye vrier, har stor respekt for lokale råvarer, og mener at du som gjest alltid skal kjenne hva du spiser.

kristina@svinvikgard.no

 
DSCF2129-web.jpg

Tore Svinvik

GARDBRUKER og Vert

Tore er født og oppvokst på gården, og sa opp Nordsjøjobben sin i 2018 for å satse hundre prosent på restaurantdriften. Han har blitt en dyktig servitør og altmuligmann – og legger til rette for at du som gjest skal få en best mulig opplevelse i restauranten.

tore@svinvikgard.no